Tuotteet

Haluamme muuttaa tuotteillamme maailmaa paremmaksi paikaksi. Tämän takia jalostamme tuotteemme mahdollisimman pitkälle, minkä ansiosta säästämme ympäristöä ja tuemme kestävää kehitystä.

Biomassapohjaisilla, uuden sukupolven nestemäisellä lopputuotteellamme on todella lupaavat näkymät Suomessa ja kansainvälisesti energiatuotannon teollisuuden ja liikenteen tarpeisiin.

Tuotteillamme voidaan myös tehokkaasti tukea kansallisia uusiutuvan energian käytön tavoitteiden saavuttamista.

Bioöljy

Bioöljyn avulla voidaan korvata fossiilisten polttoöljyjen käyttöä energiantuotannossa sekä liikennepolttoaineena. Sen kuljetus ja käsittely on helpompaa ja kustannustehokkaampaa verrattuna kiinteisiin puupolttoaineisiin tai biomassoihin.  Tämä johtuu siitä, että sen teholliseen lämpöarvoon perustuva energiatiheys on huomattavasti muita vaihtoehtoja suurempi.

GFN_grafiikka-04.png

 

Bioöljy on orgaanisesta bioperäisestä raaka-aineesta valmistettua juoksevaa polttoainetta. Se valmistetaan kaasuttamalla biomassaa hapettomissa olosuhteissa, jonka jälkeen kaasuuntuneet komponentit lauhdutetaan nesteeksi.

Vuonna 2009 julkaistiin ASTM D7544 -09 -standardi, sekä vuonna 2017 EN16900/2017 -standardi, joita voidaan hyödyntää bioöljyn ostosopimuksissa ja käyttäjien opastamisessa.

Standardit määrittelevät fysikaaliset ja kemialliset vaatimukset biomassasta tuotetuille bioöljyille (biopyrolyysiöljyille).

 

Bioöljyn käyttökohteet

  • Teollisuuden ja energilaitosten lämmöntuotanto
  • Liikennepolttoaineet
  • Kemianteollisuus

 

Biotuhka

Biotuhkaa voidaan hyödyntää esimerkiksi maanparannusaineena ja metsälannoitteena, sillä rakeistettuna tuhka luovuttaa ravinteita erittäin tasaisesti. Sitä syntyy n. 2 tonnia päivässä bioöljyn sivutuotteena.

 

Biotuhka metsälannoitteena

Biotuhkan hyödyntäminen metsälannoitteena auttaa palauttamaan metsään sieltä aiemmin poistuneita ravinteita. Se vähentää myös uusiutumattomien mineraalipohjaisten lannoitteiden käyttöä. Tuhka syntyy puun poltossa ja se sisältää runsaasti ravinteita, kuten fosforia ja kaliumia sekä hivenaineita. Nämä ravinteet puu on ottanut kasvun aikana maaperästä.

Biotuhka soveltuu parhaiten käytettäväksi runsastyppisille ja paksuturpeisille metsäojitusalueille, sillä sen typpipitoisuus on hyvin matala. Tuhka kasvattaa myös pieneliötoimintaa, mikä kiihdyttää eloperäisen aineksen hajoamista maaperässä.

OTA YHTEYTTÄ!

Kuinka voimme auttaa? Täytä alla olevat kohdat, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.