Rissanen tehdaspäälliköksi

24.03.2020

Jani Rissanen aloittaa toimessaan huhtikuussa. Alkuvaiheen tehtäviin kuuluu toiminnan käynnistys sekä henkilöstön rekrytointi ja koulutus.

Lieksaan rakenteilla oleva Green Fuel Nordic Oy:n bioöljyjalostamo sai tehdaspäällikön. Itsekin Lieksasta kotoisin oleva insinööri siirtyy Green Fuel Nordicin palvelukseen edellisen työnantajansa Terrafamen käyttöpäällikön paikalta, jossa hän työskenteli sekä tuotannon että projektitöiden parissa.

– Olen itsekin lähtöisin Lieksasta, ja kyllähän tässä tietysti veti Pohjois-Karjala ja kotiseudutkin. Mutta yhtälailla tämä on erittäin mielenkiintoinen haaste. Kyseessä on uusi teollisuuden ala, jolla on lisäksi mahdollisuus myös työllistää paikallisia ihmisiä, Rissanen kertoo.

Kokemuksensa hän on kerännyt kaivosmaailmasta viimeisen kymmenen vuoden aikana, joista vuodet 2015–2019 työnjohtajana ja viimeiset puoli vuotta käyttöpäällikkönä. Aluksi Rissanen ottaa osaltaan vastuuta tehdashenkilökunnan rekrytoimisesta, kun Lieksaan haetaan kenttä- ja käyttöoperaattoreita. Pakettiin kuuluu myös itsensä ja henkilökunnan kouluttaminen.

– Edessä on muun muassa koulutus Hollannissa, jossa käytössä on Lieksaan tulossa olevaa tehdasta vastaava tuotantolaitos, Rissanen sanoo.

Rakennustyöt Lieksan tehtaalla ovat hyvässä vauhdissa. Perustustyöt saadaan valmiiksi aikataulussa, sanoo Green Fuel Nordicin toimitusjohtaja Timo Saarelainen.

– Päästään suunnittelemaan peruskiven muurausta kevään korvalla, ja tehtaalle alkaa saapua teknologiaa maailmalta alkukesästä. Sitten on vuorossa perusteellista testausta ja tuotannon ylösajoa, hän aikatauluttaa.

Työpaikan vaihdoksen myötä Rissasella perheineen on mietinnässä myös paluu Pohjois-Karjalaan. Onko tuleva sijaintipaikka sitten Lieksa vai jokin muu lähiseutu, jää nähtäväksi.

– Mutta Kajaanin talo laitetaan maanantaina myyntiin, hän naurahtaa.

Lisätietoja:

Timo Saarelainen
toimitusjohtaja
Green Fuel Nordic Oy
p. 040 707 6640
timo.saarelainen@greenfuelnordic.fi

OTA YHTEYTTÄ!

Kuinka voimme auttaa? Täytä alla olevat kohdat, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.